ירידה לא רצונית במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/03/2024 | 20:07 | מאת: vv

הי יש לי אחות בעלת צרכים מיוחדים אוטיזם תפקוד נמוך לא נמצאת בבית. 1.חלה אצלה ירידה משמעותית במשקל 7 קילו.מעולם לא שמנה ותמיד היתה משקל יציב ותקין. - גבולי טרום סכרת -A1C הברזל נמוך על גבול מינימום וגם פריטין עומד 24 נראית קצת חיוורת הבעיה אנזימי כבד בעליה ועשו שוב בדיקת דם ויצא גבוהה. בעבר עשו לה אולטראסנד יצא שהכבד קצת שומני. תופעה חדשה שקורית לה- החלה תופעה שלוקחת ביס אחד שתיים ומוציאה כאילו בא להקיא בחיים לא עשתה את זה. אומרת שכואבת הבטן וגם מר בפה. שאלתי אלייך: האם מי שיש לו בעיה בכבד אכן יכול לרדת במשקל בצורה דרסטית ולחוש טעם מר? נ.ב היום הגעתי בעצמי לרופאה. כי היחס שם בעצלתיים ולאימי אמרה בזמנו שצריך ברור. אז כעת נתנה לה בדיקת US בטנית וגם הפניה לגסטרו. תודה

שלום, אחותך צריכה בירור רפואי מקיף. בנוסף, יש במקביל לפנות לתזונאי.ת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר