האם מותר דברי חלב בזמן ...

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

19/03/2024 | 01:32 | מאת: יוסי

הי, יש לי מצב של שילשול, שנמשך כשבוע. שתי שאלות ברשותך: 1. האם בזמן השילשול מותר לאכול דברי חלב מסוג יוגורט, קוטג או גבינה צהובה. 2. באם התשובה היא לא, מתי אחרי סיום השילשול מותר את המוצרים האלה? הסיבה שאני מתמקד ב 3 המוצרים האלה, כי הסבירו לי שהם קלים יותר לעיכול יחסית לדברי חלב אחרים. תודה רבה

שלום יוסי, זה עניין של רגישות. המוצרים שציינת בהחלט יותר סבירים, אבל גם שומן יכול להחמיר שלשול. הייתי מתמקדת ביוגורט בעיקר. ברגע שהשלשול חולף, ניתן לחזור להכל רגיל. חשוב לזכור שגם סיבים תזונתיים יכולים להחמיר שלשולים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר