האם להעלות במשקל לקראת היריון?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/03/2024 | 08:12 | מאת: דניאלה

אני מתחילה טיפולי פוריות לכניסה להיריון, שוקלת 45 על גובה של 1.56 והבנתי שמבחינת BMI זה גבולי. אני אוכלת מאד בריא, לא מעובד, ומקפידה לאכול שומנים בריאים מהצומח, חלבונים, בשר/דגים, ירקות ומתאמנת קבוע. האם אני צריכה להעלות במשקל כדי לעודד את הפיריון, או שהמשקל שלי בסדר?

שלום דניאלה, אם נמשקל שלך כך קבוע ויציב, ותמיד היית רזה, ויש לך מזחור סדיר עם פרופיל הורמונלי תקין, לא רואה סיבה להעלות במשקל. לא המשקל הוא שקובע אלא אחוזי השומן. ממליצה להתחיל טיפול במקביל אצל תזונאי.ת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר