בשרים ותוספי מזון.....

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

15/03/2024 | 17:33 | מאת: ג

מהי כמות בשר הבקר היומית המומלצת ? ואותה שאלה לגבי כבד עוף בגילאי 50 פלוס? ומדוע ישנם אנשים שB12 וברזל לא נספג להם בדם ונמצאים במחסור גם אם הם אוכלים כמעט כל יום? והאם תוספי מזון B 12 וברזל כן יחזיקו מעמד אצלם בדם?

שלום, אין המלצה לכמות יומית לבשר בקר. ההמלצות מדברות על 100-150 גר' עד פעמיים בשבוע, אבל לא חובה. אין המלצה על צריכת כבד עוף, זה לא מזון מומלץ בגורף, פושט אוכלים בשביל הנאה. חסר בויטמין B12 נובע מהרבה סיבות, בייחוד בגברים מעל כיל 60, יש בעיה בחסר של חלבון שמופרש מהקיבה שחשוב לספיגה. לכן ממליצים על תוסף מתחת ללשון או זריקות. זה לא בגלל חסר במזון. פנה לתזונאי.ת להמשך מעקב ובירור. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר