כולסטרול בבשר...........

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

08/03/2024 | 09:17 | מאת: ג

שלום בעלי בן 54, מתחת לטווח בערכים של B12 וכמדומני גם בברזל, הוא אוכל בשר בקר ועוף כמעט כל יום, הוא רזה בריא, לא מעשן ועוסק בספורט יומיומי. הבנתי שבכבד ובבקר יש הרבה ברזל ובי 12 אבל יש בזה גם הרבה כולסטרול, אימו נפטרה בגיל 60 מדום לב, הוא אמר שהיה לה כולסטרול גבוה והיא לקחה כדורים, אני חוששת להעלות לו את המינון של הבשרים בגלל הכולסטרול והדום לב שאולי זה תורשתי, מה עושים?

שלום, בגילו של בעלך יש לבצע בירור לגבי החסר, בעיקר של ברזל. אין צורך לתקן דרך המזון, במידה ומבררים את הסיבה והמקור הוא חסר בברזל, ניתן לתת תוסף. בברכה,דנה

10/03/2024 | 08:44 | מאת: ג

תודה מהי כמות בשר הבקר היומית המומלצת ? ואותה שאלה לגבי כבד בגילאי 50 פלוס?

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר