כולסטרול גבוה האם מחייב תרופה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

04/03/2024 | 19:19 | מאת: ענת

שלום עשיתי בדיקת דם וערכי השומנים כך: טריגלירידים 171 כולסטרול 264 כולסטול רע 172 כולסטרול טוב 58 בת 44 עדיין עם מחזור סדיר ומאוזן האם מחייב טיפול תרופתי סטטינים דחוף? או שאפשר לקחת נוסטרול במשך חצי שנה ולעשות בדיקה שוב?

04/03/2024 | 19:25 | מאת: ענת

תוספת לשאלה שכתבתי הגלוקוז בצום 103 המגלובין מסוכרר 5.7 לא סובלת מהשמנה יתר עם ערכים כאלה של סוכר ושומנים היית ממליצה על טיפול תרופתי?

שלום ענת, החלטה על אופן הטיפול נעשית ע"י רופא.ה. המחשבה הראשונה היא קודם לפנות לתזונאי.ת ולבחון את התזונה שלך, ולא ישר לקחת תרופות או תוספים, כי צריך לבחון את מכלול גורמי הסיכון שלך. בברכה,דנה

הי ענת, שוב, איני ממליצה על טיפול תרופתי באופן כללי, זו החלטה רפואית. אבל זה אחרי שניסינו שינוי באורח חיים וגם בחינת גורמי סיכון נוספים שיש לך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר