נייר אפיה שהתפחם באפיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

04/03/2024 | 14:34 | מאת: חיים

שאלה כשאפיתי עוגת שוקולד נייר האפייה התפחם אבל העוגה עצמה לא התפחמה זה בטוח בריאותית לאכול את זה?

שלום חיים, אין לי תשובה מדעית בנושא. נייר אפיה מחליף שימון תבנית, אני מעדיפה לשמן ולנקות משימוש בנייר. בברכה,דנה

16/04/2024 | 22:07 | מאת: גל

רק לידע - נייר האפייה תפקידו לא להחליף את שימון התבנית. יש לו תפקיד מגן. בעת חימום משתחררים חומרים מהמתכות שבתבנית וזה גורם נזק בריאותי שזה בא במגע עם המזון. לכן שמים נייר אפייה כדי שיהווה בידוד בין המגע של המזון עם התבנית. מאותה סיבה לא מומלץ שנייר אלומיניום יגע ישירות במזון.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר