חלבון...............

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/02/2024 | 14:50 | מאת: ג

שלום האם סוכר ופחמימות הופכים לשומן? האם חלבון הופך גם הוא לחלבון? בהנחה שאני אוכלת בשר/עוף בצורה מבושלת/אפויה הוא גם יהפוך לשומן? כדי להרזות בכרס עליי להגדיל חלבון ולהפחית בשומן/פחמימות וסוכרים? אני לא נוגעת במטוגנים, השומנים שאני צורכת הם של מעט אגוזים/שקדים. 7 שקדים בבוקר ובערב 3 חצאי אגוז. וגבינות רזות של 5%. האם חלבון צמחי כמו עדשים משמין באותה מידה כמו חלבון ביצים/גבינות/בשר? איך ניתן להוריד כרס בעיקר? תודה

שלום, השאלות שלך כלליות מדי, ואין תשובה חת. זה תלוי בכל כך הרבה גורמים. מה שגורם בעיקר לעליה במשקל זה עודף קלוריות שמכניסים לעומת כמה שמוציאים. וכמובן חוסר תנועה. כרס יכולה להופיע גם במנה גוף רזה, ואז זה הרבה עבודה של חיזוק שרירים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר