מזונות מומלצים לאי סבילות ללקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/02/2024 | 21:03 | מאת: ג29

שלום, אחרי חודשים של כאבי בטן לסירוגין הבנתי סוף סוף שזה כנראה נובע מאי סבילות ללקטוז. פעמיים עברתי מאין התקף של כאב בלתי נסבל ועיוותים קשים - פעם אחרי שתייה של משקה על בסיס חלב ובפעם השנייה אחרי אכילה של גלידה (כחצי כוס). לצערי אני מוגבלת מאד בתזונה שאני אוכלת ואין לי תחליפים שאני יכולה לאכול במקום. אני צורכת מוצרי חלב מדי יום (לא בכמות גדולה, אבל כנראה שזה מספיק כדי להשפיע). ראיתי שישנן כמוסות/אבקה שניתן לקחת עם האוכל ובכך למנוע את תופעות הלוואי. האם ניתן לקחת את התרופה הזו באופן קבוע? הבנתי שגם במזון יש כאלה שמכילים יותר לקטוז ויש פחות - אילו גבינות צהובות כן ניתן לצרוך? אילו פחות כדאי? אני גם משתמשת הרבה במוצרים כמו שמנת מתוקה, חמאה ושוקולד. יש העדפות גם לזה? אודה לכל עצה בנושא. תודה רבה

שלום, אפשר לקחת את האנזים לפני כל ארוחה חלבית שעלולה להכיל יותר לקטוז. ככל שאוכלים בנוכחות הלקוז מזונות נוספים, הסיכוי לתגובה קשה יורד. ככל שהגבינה שמנה וקשה יותר- אין בה לקטוז. הלקטוז זה פחמימה, ובגבינות שמנות כמעט ואין פחמימות, ומכאן מעט לקטוז. גם קוטג' יחסית דל, אבל זה עניין של רגישות. חמאה אין לקטוז, שוקולד אפשר מריר, אבל גם הלקטוז בחלבי שולי, שמנת מתוקה, תלוי באחוז השומן וכמות הפחמימות. יש היום להשיג חלב נטול לקטוז בקלות. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר