פסטה - זמן בישול וערך גליקמי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/02/2024 | 15:33 | מאת: אלינור

היי דנה אני קראתי לאחרונה שבבישול פסטה ככל שהפסטה מבושלת יותר זמן כך הערך הגליקמי שלה יותר גדול. אני מטבעי וטעמי, מעדיפה פסטה "אל דנטה" שהיא לא כל כך רכה... וכעת אחרי שקראתי את זה ומאחר שאני שומרת על מדדי הסוכר שלי אני אפילו התחלתי לאכול פסטה עוד יותר "קשה" ממה שהייתי רגילה לפני. זה לא מפריע לי ועדיין טעים. השאלה שלי היא האם יש אמת בזה שבבישול מועט יותר הערך הגליקמי יותר נמוך והאם זה יכול להזיק לגוף איכשהו כשאוכלים פסטה שהיא לא מבושלת עד הסוף? זה לא שהיה קשה כמו ביסלי..ברור שלא אבל היא חצי חצי בואי נגיד אשמח לתגובתך :)

שלום אלינור, נושא האינדקס הגליקמי מורכב יותר מצורת ביול של פסטה. זה תלוי איזה עוד מזון יש בסביבה, הרוטב, כמות השומן במנה ועוד. זה בטל בשישים. מה שקריטי זה הכמות והתגובה של הגוף שלך. בברכה,דנה

21/02/2024 | 18:47 | מאת: אלינור

היי שוב הכוונה שלי הייתה במידה ואני שמה מנה מול מנה אותה כמות של גרם פסטה יבשה אחת מבושלת X זמן והשנייה יותר ולאחר מכן שמים עליהן אותה כמות רוטב הכל זהה מלבד זמן בישול.. זה קריטי עניין הבישול יש לזה אפקט בכלל? תודה דנה

שלום אלינור, ייתכן ויהיה הבדל, אבל הוא בטל בשישים לעומת שאר האוכל במהלך היממה והתגובה שלך לפחמימות. תאכלי מה שטעים לך, ואם את ממש רוצה, תמדדי סוכר לפני ואחרי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר