עלייהה מגמתית של שומנים בדם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

20/02/2024 | 09:05 | מאת: ל.א

הי, בדיקת דם: טריגליצרדים 90 כולסטרול-183 HDL-46 LDK-119 אני לא אוכלת מטוגן וחטיפים ושוקולד.. רזה. לדעתי העלייה זה בגלל שאני בת 49 ואין לי כבר מחזור. כלומר שינויים הורמונליים. הסוכר תקין88 שאלתי: יודעת שיש כאן מרכיבים גנטיים. האם אני אמרורה להתחיל לשמור? אם כן כיצד?- בקושי אוכלת משמע: ארוחת בוקר:חביתה עם גבינה מלוחה + פרוסת לחם זה במקרה הטוב. במקרה הרע בערך בשעה 12 אוכלת כריך סנביץ משתי פרוסות לחם בעבודה. צהרים :עוף ותפו"א או אורז ושעועית או אפונה, ספגטי. זה במקרה שאני בבית ואם לא אוכלת את הצהריים בסביבות שעה 17:00 ארוחת ערב- לא אוכלת. לא מנשנשת מתוקים וחטיפים. לפעמים אוכלת בננה או תפוח וקצת אגוזים. תודה

שלום, בעיקרון הבדיקות שלך תקינות. היעדים לתקינות נקבעים בין היתר לפי גורמי סיכון. הערכת גורמי סיכון נעשית ע"י הרופא.ה שלך. המלצות לתזונה מתאימה לך יש לקבל בייעוץ פרטני אצל תזונאי.ת, התאמה לגיל, הרגלים, רמת פעילות ועוד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר