מזונות שניתן לאכול כשיש בקע סרעפתי קטן וצרבות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

18/02/2024 | 13:42 | מאת: שרון7

שלום, האם ניתן לאכול את המזונות הבאים באופן יומי במידה וישנו בקע סרעפתי: לחמניה/פיתה לבנה, אבוקדו, 2-4 פרוסות פסטרמה (שופרסל), כף חומוס (אחלה), חביתה (ביצה אחת, כפית שמן זית), שוק עוף, אורז לבן (מעט שמן זית), טונה במים, מלפפונים, זיתים וחמוצים (שימורים), מנת קורנפלקס, פתיבר ועוגיית אוראו? המטרה היא להימנע מצרבת/ריפלוקס ולהכניס יותר קלוריות.

שלום שרון, בקע סרעפתי זה לא רק עניין של סוג המזון אלא כמות והתנהגות אכילה. פני לתזונאי.ת לייעוץ פרטני. בברכה,דנה

18/02/2024 | 19:04 | מאת: שרון7

קלינית או גסטרו?

שלום שרון, דיאטנית/תזונאית עם רישיון לעסוק במקצוע. לא חייבת התמקצעות בגסטרו- זו אבחנה מאוד בסיסית לטפל בה. בברכה,דנה

18/02/2024 | 19:06 | מאת: שרון7

תודה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר