לקטוז.................

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/02/2024 | 16:43 | מאת: ג

שלום, 1. לבעלי יש רגישות ללקטוז, האם הוא יכול לאכול גבינת ריקוטה? נאמר לו שגבינות מלוחות וצהובות ניתן לאכול. 2. האם אוכל דל לקטוז יהיה דל בסידן? 3. איזה מזונות הוא יכול לאכול עם סידן שלא יגרמו לו לגזים? 4. האם גם אני יכולה לשתות חלב ללא לקטוז אם אין לי רגישות?

שלום, ראשית, רגישות ללקטוז מאוד משתנה מאדם לאדם, ולכן לכל אחד רגישות אחרת. שנית, ברגישות ללקטוז יש המון תלות בכמות ובנוכחות מזון נוסף. שלישית, אפשר לקחת לפני אורחה לקטאז- אנזים זמין על המדף שמאוד משפר את הסבילות. רביעית, אפשר לנסות כל מוצר חלב ולבדוק רגישות. בעיקרון מזון דל לקטוז ממש לא דל בסידן- למשל גבינה צהובה דלה מאוד בלקטוז ועשירה מאוד בסידן. ניתן להשיג חלב נטול לקטוז. אין סיבה או דאגה מאכילת מוצרי חלב באופן הנכון עם או בלי אנזים ולקבל מספיק סידן. גם בטחינה יש הרבה סידן, וזה לא גורם לגזים. וכן, אפשר לשתות חלב נטול לקטוז גם לאנשים ללא בעיה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר