ספיגת תוספי התזונה במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/02/2024 | 08:44 | מאת: רון

היי בן 39, השאלה שלי היא כזאת, אני מתכנן לקחת מולטי ויטמין כלשהו ,ובעקבות קשיי בליעת כדורים מילדות, רק בליעת כדורים, אני רוצה או לרסק אותו או לפתוח קפסולה או לחצות אותו. עכשיו אם אני מבין נכון בתרופות הקפסולה או לפעמים יש בכדורים רגילים ציפוי מסויים, מטרתם שזה יספג במקום עמוק יותר במערכת העיכול. מקריאה קלילה ראיתי שרוב הויטמינים נספגים במעי הדק כלומר די בהתחלה אבל עדיין אחרי הקיבה. - יכול להיות שזה מורכב לענות כי יש המון ויטמינים ומינרלים, אבל בגדול בגדול יש לך תשובה לגבי זה, האם יש ויטמינים ומינרלים שפשוט לא יספגו בצורה הזאת או שבמקרה הגרוע זה יקטין את הספיגה ב10, 20, 30 אחוזים...וכדומה? או אולי.... האם זה עדיף על כלום? *וכמובן אם שי לך משהו יותר מפורט לגבי איזה ויטמנים כן או לא ואיזה מינרלים כן או לא וכו המון תודה

שלום רון, זה שאלה רוקחית לא תזונתית. התייעץ עם רוקח בבית המרקחת בנושא. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר