עליה במשקל תוך זמן קצר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

10/02/2024 | 17:48 | מאת: רפאל

שלום רב בן 24, בחודש וחצי האחרונים עליתי 7 קילו. לפני העליה שקלתי 58. גובה 172 ס״מ. כן, התפרעתי מאוד בחודש וחצי האחרונים ואכלתי המון גאנק ומתוקים, המון אלכוהול, אוכל, בילויים ולא עשיתי הרבה ספורט. אני יכול להבין למה עליתי. אני עדיין רזה אבל אני רוצה לחזור למשקלי הקודם, לכן קיבלתי החלטה להתחיל לחזור לתזונה ״נקייה״, לאכול בוקר צהריים וערב כמו שאכלתי לפני כן ולרדת חזרה. שאלתי מאמן כושר שאני מכיר כמה זמן בערך יקח לי לרדת חזרה, הוא אמר לי ״לא הרבה זמן. מה שעלה מהר גם ירד מהר״. רציתי לשאול האם הקביעה הזאת נכונה, והאם באמת אחרי שעולים מהר במשקל וחוזרים לתזונה נכונה, המשקל יורד חזרה במהירות.

שלום רפאל, איני יכולה לומר במקרה שלך אם זה נכון, אבל לרוב זה לא מדוייק. מבחינה אבולוציונית, זה אמור להיות מעט יותר קשה, אבל קרוב לודאי שבמקרה שלך תוכל לעשות את זה יותר בקלות, בגלל שזה אירוע חריג וקצר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר