שאלה בנושא פירות/סמודיס סוכר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/02/2024 | 19:25 | מאת: דן

היי, קראתי לאחרונה ששייק פירות/סמודיס עלול להפוך למשקה לא הכי בריא בגלל סוכר/קלוריות שיש בפירות. אני מכין 4-5 פעמים בשבוע שייק פירות על בסיס מים מינרלים ללא תוספת סוכר או משהו כזה , שמכיל אוכמניות,דובדבנים,דומדמניות אדומות ושחורות, ותותים סך כל הפירות שציינתי מגיע באיזור ה 250-350 גרם שזה יוצא לי בערך כוס שייק מלא של כוס שמכינים בו אבקת חלבון. האם כמות כזאת נחשבת לעדיין בריאה? או שזה יותר מדי סוכר וזה נהפך ללא בריא? מציין שאני בחור בגיל 31 , בריא, וגם מתאמן 3-4 במכון כושר.

שלום דן, בעיקרון אין מניעה שתשתה את זה, אבל אתה יכול באותה מידע לשתות אבקת חלבון על בסיס מים וחלב, וזה יהיה פחות סוכר. אנחנו לא ממליצים על שתית פרי, אלא על אכילתו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר