נטילת צמחי מרפא בהיריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

05/02/2024 | 13:44 | מאת: שואלת

היי ד"ר, אני לוקחת מספר תוספי תזונה וצמחי מרפא לחיזוק המערכת החיסונית, ולשיפור מצב נפשי. אשמח לדעת האם אפשר לקחת כל אחד מהתוספים הבאים בהיריון, ואם כן האם יש מינונים שצריך להיזהר מהם: ולריאן כורכומין ג'ינג'ר שמן אורגנו שמן זרעי אשכוליות סמבוק פטריות מרפא: קורדיספס, ריישי תודה רבה על המענה

שלום, עד היום עדיין לא נערכו מחקרים ראויים בבני אדם לבחינת בטיחותם של התכשירים הצמחיים במהלך ההריון, והועלו חששות משמעותיים לגבי בקרת האיכות הדלה המתקיימת בייצור רבים מהתכשירים האלה. יש להניח שניתן להשתמש בבטחה בצמחי מרפא ובתבלינים בכמויות קטנות לצורכי בישול, תיבול והכנת תה, אבל אני תומכת בהמלצות הקולג' האמריקאי לרופאים מיילדים וגינקולוגים ושל האגודה לחומרים טרטוגניים, להימנע משימוש בתכשירים צמחיים בכמויות גדולות או לצרכים בריאותיים במהלך ההריון. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר