צריכה יומית של זרעי פשתן טחונים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

30/01/2024 | 12:32 | מאת: רונית

שלום אני בת 44 והמחזור שלי עדיין סדיר מזה שלושה חודשים אני אוכלת 2 כפות של זרעי פשתן טחונים כף בבוקר וכף בערב האם יש מצב שיווצר עודף אסטרוגן בגוף אם אוכלים כמות גדולה? בגלל הירידה ברמת האסטרוגן בגוף בגיל המעבר רצוי לאכול זרעי פשתן? האם הזרעים מכילים אסטרוגן? ותודה

שלום רונית, זרעי פשתן מכילים פיטואסטרוגנים מסוג שנקראים ליגנאנים. פיטואסטרוגן אינו אסטרוגן. המבנה שלו דומה להורמון האסטרדיול (אסטרוגן) לכן יכול להקשר לקולטן של האסטרדיול בגוף אך היכולת של הפיטואסטרוגן חלשה פי 100 עד 1000 מזו של אסטרדיול. לכן,זה בטל בשישים. בייחוד בכמות שאת אוכלת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר