תוסף תזונה פרנטל ואפשרויות תחליף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/01/2024 | 10:55 | מאת: טל

היי נוטלת פרנטל שמכיל ביוטין שאני מבינה שמשפיע על תוצאןת בדיקת בלוטת התריס שכרגע אצלי במעקב בגלל ערכים לא תקינים לשלב ההריון. כמה זמן צריך להפסיק ליטול את הפרנטל לפני בדיקת דם כדי שהביוטין לא ישפיע על תוצאת ה tsh? האם יש כדור זהה שאינו מכיל ביוטין? תודה

שלום טל, צריך להפסיק 5 ימים לפני. אין צורך בכדור חלופי, לא יקרה כלום בלי 5 ימים של התוסף. בברכה,דנה

25/01/2024 | 11:54 | מאת: טל

תודה, האם תיתכן חריגה קלה בשל הפסקה לא מספקת? )של 3 ולא 5 ימים(

שלום טל, אין לי דרך לדעת.זאת ההמלצה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר