קמח מלא מול קמח לבן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

16/01/2024 | 10:52 | מאת: רון

היי, רציתי סתם כמה מילים בכללי איך מסתכלים על קמח מלא, ראיתי שסוכרים אין, אבל האם האיקס גרם פחמימות הוא זהה לאיקס גרם בקמח לבן, לא מבחינת השמנה, יותר מבחינה בריאותית או שאולי הוא מתעכל לאט יותר וכל זה…? יותר מעשית, האם החלפת הקמח הלבן בעוגת שוקולד פשוטה ללא סוכר בקמח מלא תהפוך את העוגה למשהו סביר יותר או ההבדל בין הקמחים לר משמעותי? תודה

שלום רון, ראשית, ההמלצה הבריאותית היא להגדיל את כמות הסיבים התזונתיים ולהקטין צריכת מזון מעובד. קמח לבן, הוא קמח שעבר עיבוד ארוך כדי להוציא את הסיבים התזונתיים. אבל מעבר מלא מקמח לבן לקמח מלא יכו לשנות לגמרי את טעם ומרקם המזון- בדומה ללחם. יש דברים שאין צורך לשנות, למשל עוגה- היא גם כך מלאה בסוכר מוסף, אז השינוי בקמח יהיה בטל בשישים. לעומת זאת בעוגיות מסויימות זה יכול להיות יותר מתאים. עיקר הדגש הוא בצריכת לחם ובכלל דגנים מלאים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר