הצילו אכילת קווקאר חשוד בסלמונלה שבוע 5

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/01/2024 | 01:46 | מאת: טל

הצילו!!! לפני יומיים רכשתי קופסת קורנפלקס של קוואקר ואכלתי ממנה 3 פעמים בשלושת הלילות האחרונים כולל היום לפני כמה שעות (סיימתי כמעט את כולה). עכשיו אני קוראת שעשו ריקול בדיוק לסוג והאצווה והתוקף הזה בשל חשד לסלמונלה במפעל ממנו הגיעו. אני בחרדת אימים על ההריון. אני שבוע חמישי. מה עליי לעשות?!?!?!? תודה.

שלום טל, פני לרופא.ה המטפלת להתייעצות. בברכה,דנה

14/01/2024 | 08:40 | מאת: טל

היא לא זמינה תודה

שלום טל, אז פני לרופא.ת הנשים. בעיקרון חשד אינו אומר שנדבקת. לסלמונלה יש תסמינים בעיקר של מערכת העיכול, אם אין לך, אז קרוב לוודאי שאין בעיה. סלמונלה קיימת באופן טבעי במזון, לפעמים בכמות מעט מעל הנורמה. זה לא הופך את זה אוטומטית למסוכן או ודאות להדבקה. בברכה, דנה

14/01/2024 | 08:44 | מאת: טל

תודה. מבינה שלסימפטומים יכול לקחת יותר מכנה שעות להגיע לכן שואלת. אם נדבקים זה מסוכן להריון?

שלום טל, בהחלט יכול להיות מסוכן, אבל שוב, הסיכוי שנדבקת אינו גבוה, שכן אכלת חודש שלם, ולא קרה כלום. דנה

14/01/2024 | 08:50 | מאת: טל

אכלתי יומיים וחצי לא חודש לכן נראה שכן יכולים להגיע...

שלום טל, כרגע אם אין סמפטומים, אין מה לעשות.בכל מקרה הוועצי עם הרופא.ה שלך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר