איך מורידים כולסטרול?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/01/2024 | 09:59 | מאת: יעל

שלום, מלאו לי 49. אני בריאה. הבדיקות דם שעשיתי יצאו תקינות. יחד עם זאת אני מרגישה שערכי הטריגלצרידים עולים וגם כולסטרול LDL בכללי יצא כולסטרול 183 בבדיקה שעשיתי כעת. אני לא הכי מבינה למה? רציתי לשאול אם זה קשור לגיל והפסקת המחזור? אציין שמזמן נגמלתי משוקולד ולא אוכלת חטיפים עוגיות. לא שאי פעם הייתי אכלנית גדולה. תמיד הייתי בתת משקל. מגל 34 התחלתי לעלות במשקל ושוב אני חושבת שזה קשור לחילוף חומרים ולא לתזונה כזו או אחרת. למען הסדר הטוב אם אני אוכלת זה רק אוכל. בוקר: אם אני בבית חביתה ואיזה 2 כפות סלט ולחם קלוי מרוח בגבינה.5% או אבוקדו. אם אני בעבודה אין ארוחת בוקר רק בשעה 12:00 אני אוכלת סנויץ משתי פרוסות לחם שהבאתי וכשאני מגיעה הביתה אוכלת בשרי. לכן רוחה בשרית שלי : תפו"א /אורז/שועיעית ירוקה/פסטה ומה עוף: או כנפיים/פולקה/שניצל/ פרגית. ערב: לא אוכלת כמעט. שתיה בעיקר נס כיום דואגת שיהיה על בסיס מים ומעט חלב ומשדלת בלי סוכר או מעט. אני לא בינה למה השומנים בדם עולים? ובעיקר מה אפשר לעשות? לא רוצה להגיע למצב של גילאי 50 עם כדורים. תודה לך

שלום יעל, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. המספרים שכתבת הם חסרי משמעות מבלי להסתכל על התמונה המלאה. כדי לדעת מה לעשות ולהמנע מעליה, פני לתזונאי.ת במסגרת הקופה אליה את שייכת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר