עצירות בהריון- תרופות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/01/2024 | 04:05 | מאת: איריס

אהלן :) אשמח מאוד אם תוכלי לייעץ לי, אני בהריון, אמצע טרימסטר שני, מתחילת ההריון סובלת מעצירות. אני שותה הרבה מים, עושה פעילות גופנית, הוספתי סיבים לתזונה, ניסיתי שזיפים מיובשים, אבל לצערי השיפור לא משמעותי. אני גרה בארהב והרופאה המליצה לי לקחת Polyethylene glycol 3350 אם אני מרגישה שצריך, ואני לוקחת את זה כמה פעמים בשבוע וזה קצת עוזר. היא גם המליצה לקחת 400מג מגנזיום. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. בנוסף קראתי בכמה מקומות שיש הרבה סוגי תה (אפילו קמומיל ופירות) ועשבי תיבול (פטרוזיליה) שלא מומלצים בהריון, האם זה נכון? תודה רבה מראש :) אני מאוד מעריכה את הפורום הזה ואת המקצועיות והגישה המבוססת מדע שלך!

שלום איריס, אין הכוחות לגבי התה, אבל תנסי ותראי עם משפר. אני קוראת שניסית כמעט הכל, כך שאין לי הרבה מה להוסיף. כן חשוב לשבת על האסלה עם רגליים מעט מורמות על שרפרף, זה יכול לעזור. כמו כן, ממליצה בחום לפנות לייעוץ אצל פיסיו רצפת אגן, לפעמים תרגילים שלהם יכולים מאוד לעזור. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר