ירידה חדה בערך הברזל IRON

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

02/01/2024 | 10:22 | מאת: מני

היי. אני בן 40. בבדיקות הדם לאורך השנים רמת הברזל IRON תקינה ונעה סביב ערך של 160. לפני 3 חודשים עשיתי בדיקת דם ויצאה רמת ברזל 167. בשבועיים האחרונים, אני מרגיש תחושת קור קיצונית בגוף ולכן ביצעתי אתמול בדיקת דם. רמת הברזל IRON צנחה לערך של 44 . המוגלובין תקין ירד מעט מ-16.2 ל-14.9. פריטין תקין "באמצע" ו-B12 תקין. האם אכילה של פריכית אורז מלא בכל בוקר עם מעט דבש עלולה לגרום לירידה כזו בספיגת הברזל? אני מאוד מודאג מהסיבה לירידה התלולה בערך הברזל ולא מבין מה קרה "פתאום"? אשמח לתגובתך.

שלום מני, פנה לרופא.ת המשפחה לבירור. זה לא תזונתי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר