מיץ לימון למניעת אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/12/2023 | 23:50 | מאת: רעות

שלום 1. מה הסיבה שמומלץ מיץ לימון למניעת אבנים בכליות? בגלל הציטראט שיש בזה או סיבות אחרות? 2. כמה לימון צריך לשתות ביום בכדי לקבל את התועלת (בייחוד עם באיסוף שתן נמצא ציטראט נמוך). 3. האם זה צריך להיות דווקא מיץ לימון טבעי סחוט מהפרי או גם מיץ לימון שמוכרים בחנות (למשל הבקבוק הירוק של חברת מיה), לא בקירור, אך כתוב עליו מיץ מרכז לימונים, סחוט מכ-10 לימונים טריים. או שרק במיץ הטרי יש את היעילות? תודה

הי רעות, ההמלצה מדברת על מי שבסיכון לאבנים, ואל באופן כללי למניעה. הדרך הכי טובה למנוע אבני כליה היא שתיה מספקת של מים. חשוב לזכור כי מדובר בנטיה , ויש גם כאלה של שותים מספיק מים, ולא יפתחו אבני כליה. זה מאפיין יותר גברים מנשים. יש כמה סוגי אבנים, בעיקר אבנים סידן-אוקסלאט ואבני חומצה אורית. ההמלצה על מיץ לימון מדברת בעיקר על אבני כליה שמוקרם בסידן-אוקסלאט. הציטארט משנה את חומציות ועוזרת במניעת התגבשות אבנים מסוג סידן- אוקסלאט. אין המלצה לכמות, לא טיפול ולא מניעה. לגבי מקור הלימון- ההתייחסות לטרי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר