שלשול מאז שהתחלתי לצרוך אבקת חלבון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/12/2023 | 07:47 | מאת: תמר

עברתי לא מזמן למעונות סטודנטים ובסופר הקרוב יש רק ביצים מלולי סוללה. אחרי ששמתי לב שצריכת החלבון שלי לא מספקת ללא ביצים (צמחונית, בתוספת של בעיות עיכול), החלטתי להתחיל להוסיף אבקת חלבון לתזונה. מאז שהתחלתי לצרוך, אני חווה שלשלולים תכופים. יכול להיות שזה קשור? בכללי, אין לי רגישות ללקטוז, כן יש לי בעיה בעיכול שומן. חשוב לי גם להגיד שזה פתרון לשלושה חודשים, עד שאחזור למדינה בה אני גרה (נסיעה לעבודה). ברור לי שזה מוצר מזעזע. אולי כדאי גם לציין שאני רוכבת כ30 ק"מ ביום על אופניים ומשלבת אימונים ארוביים ואנארוביים קלים, בדר"כ 7 ימים בשבוע. הרכיבים הם: חלבון מי גבינה , אינולין (סיבים תזונתיים) תמצית טעם וריח,תמצית טעם וריח שמנת , לציטין חמניות (מתחלב) מלח שולחן , סיליקון דיאוקסיד (מונע התגיישות ) וסוכרלוז (ממתיק). המוצר מכיל 6% שומן, אבל הכמות הנצרכת קטנה מבחינת משקל.

שלום תמר, תנסי להפסיק ותראי אם זה חולף. יש עוד סוגי אבקות חלבון. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר