לקיחת תוסף תזונה C D ואבץ

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/11/2023 | 00:31 | מאת: בן

שלום, רציתי לשאול שאלה בנוגע למולטי ויטמין: לאחר בדיקה והיכרות עם התזונה שלי והאפשרות לכך שקיים אצלי מחסור בויטמין D ו-C החלטתי לקחת ויטמין שמצוי בו שניהם ואבץ. כבר בכדור הראשון הרגשתי שהגוף מגיב לזה, אחרי עוד יום הרגשתי שהגוף עייף (לצד זה שאני נשאר עירני) לפי בדיקה כמות האבץ בויטמין טיפה גבוה מהמומלץ מהכמות היומית (15 מ''ג במקום 11 שמומלץ לגברים) כמות ויטמין ה- D הוא 1000 יחב"ל ו-ויטמין C הוא 500 מ''ג לכן רציתי לשאול אם מדובר בתופעת לוואי של התחלת שימוש או סימן לכך שדווקא יש מחסור וצורך בויטמינים. אשמח להבהרה האם מדובר בתגובה למחסור שקיים בגוף. לגבי ויטמין D אני בטוח שיש לי מחסור. והאם בכלל קיים סיכון בלקיחת כדור ליום לתקופה של נניח שבועיים.. תודה, בן.

שלום בן, אין השפעה מיידית,וזה לא מהתוסף. לא מרגישים חסר, מודדים. אין סיבה לקחת תוסף של ויטמין C במינון כזה. לגבי ויטמין D ואבץ זה מינון סביר, אבל ויטמין D אפשר לבדוק. שבועיים נטילה כדי למלא חסר לא ישעה את העבודה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר