אכילת תפוא לא מבושל בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

30/10/2023 | 16:08 | מאת: הילה

שלום טרימסטר שני והכנתי מרק עם תפוחי אדמה עם קליפה אדומה שקילפתי. בישלתי חצי שעה והתחלתי לאכול אבל שמתי לב שהיו חתיכות קשות בתפוא וגם הטעם היה כמו של תפוא טרי ואכלתי אותם ואני חלילה מפחדת מנזק. קראתי שאסור לאכול תפוחי אדמה לא מבושלים למרות שאצלי היו מבושלים חלקית.. מה עושים?? למה לשים לב?

שלום, לא צריך להלחלץ מכל מה שכתוב. שולחת לך קישור ממצה לנושא תזונה בהיריון. https://www.clalit.co.il/he/pregnancy_and_birth/pregnacy/Pages/pregnant_dangerous_food.aspx בברכה,דנה

30/10/2023 | 21:54 | מאת: הילה

תודה אם כי א הוזכר מידת הבישול האם אני אמורה להבין שגם אם לא היהעשוי טוב, זה בסדר?

שלום הילה, תפוח אדמה לא מסוכן לך. גם אם לא עבר בישול מלא. זה לא בשר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר