אומגה 3 EPA ו DHA מומלצים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

26/10/2023 | 10:27 | מאת: לאה

שלום רב, אשמח להמלצה על תוסף שמכיל רמות EPA ו DHA באופן אופטימלי. בעבר ההמלצה היתה על מינון גבוה יותר של DHA, היום ההמלצה היא דוקא שיהיה יותר EPA כפי שהמליץ לי הקרדיולוג להפחתת אירועים לבביים. אשמח להבהרה בנושא, וכן להמלצה על תוספים. הדיאטנית בעבר המליצה לי על אקסום 3. תודות

שלום לאה, למניעת מחלות ואירועים לבבים אין המלצה על נטילת אומגה 3 בכלל. ניתן לשקול נטילת EPA+DHA במינון של 4 3- גרם ביום, לטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים בדם, תחת מעקב רפואי. לא נבדקה השפעה חיובית של טיפול זה על תחלואה ותמותה קרדיוואסקולרית. בחולים עם סיכון קרדיוואסקולרי גבוה והיפרטריגליצרידמיה רצוי לשקול נטילת תוסף EPA במינון 4 גרם ליום המחולקים לפעמיים ביום, לטיפול ברמות גבוהות של TG )מעל 500 מ"ג%( בדם, תחת מעקב רפואי. לאנשים עם או בלי סוכרת, הסובלים ממחלת לב כלילית ידועה ויציבה )המטופלים ,רובם ככולם, בסטטינים ואספירין(, ניתן לשקול תוספת של 1-2 גרםליום EPA, DHA. אז ההמלצה של הרופא רלונטית רק עם יש לך מחלה ידועה עם טריגלצרידים מעל 500. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר