שלום דנה שאלה בנוגע לצום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

02/10/2023 | 09:17 | מאת: פיני

רציתי לדעת בבקשה ידוע שצום ממושך ת יכול לגרום לעליית סוכר בדם. אני בזמן האחרון מפסיק לאכול פחמימות בשעה 18:00 ואח"כ בערב אוכל רק חלבון . בבוקר הסוכר שלי היה גבוה אפילו יותר מהזמנים שאכלתי פחמימות בלילה. אני שואל- האם הסוכר בדם עולה רק בצום כללי ומוחלט של כל אבות המזון, או שבעצם הצום מתייחס בעיקר לאי אכילת פחמימות. ואילו אני אוכל חלבונים ושומן עדיין הסוכר יעלה כי בעצם הגוף לא קיבל פחמימות וזה המרכיב העיקרי שאחראי לעליית סוכר??

שלום פיני, סוכר לא עולה למי שאין לו סוכרת. אם אני אצום, הסוכר שלי לא יעלה, יש לי הורמונים מאזנים. אם יש לך בעיות באיזון סוכר- פנה לייעוץ פרטני אצל תזונאי.ת ואנדוקרינולוג. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר