ויטמין די וויטמין בי 12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

01/10/2023 | 19:08 | מאת: אייזיק

שלום. אני בן 73 ובשל מחסור, נטלתי תוסף ויטמין די (1000 יחב"ל ליום) וותוסף ויטמין בי 12 (1000 מק"ג ליום. יצויין שזה כדור מציצה שהכיל גם חומצה פולית 400 מק"ג). לאחר שהגעתי לערכים שהם בטווח התקין- האם עדיין צריך להמשיך ליטול את התוספים הללו? ואם כן, באיזה מינון ובאיזו תדירות? (כדי לשמור על הערכים וכדי למנוע מחסור עתידי). בתודה מראש

שלום אייזיק, ממליצה להמשיך עם המינונים הנ"ל ולא לשנות. לבצע בדיקה אחת לשנה ובהתאם לצורך להוריד, אם הרמות עולות מעל הנורמה. בברכה,דנה

02/10/2023 | 00:15 | מאת: אייזיק

תודה. האם התשובה מתייחסת גם לתדירות- כלומר, האם להמשיך ליטול את התוספים הללו כל יום? או האם מספיק ליטול מס' פעמים בשבוע, למשל פעמיים/שלוש בשבוע או יום כן יום לא וכו'? בתודה מראש

שלום אייזיק, לא יקרה כלום אם לא תקח כל היום, אבל עדיף לחכות לעוד סבב בדיקות ואז לקבל את ההחלטה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר