מעבר לתוסף סידן אמורפי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/09/2023 | 11:57 | מאת: רז

שלום. אני לוקחת סידן עקב דילול עצם. האם כדאי לעבור לצריכה של סידן אמורפי ולהפחית את המינון? קראתי כתבות ושמעתי פודקאסט, ואם אכן המידע נכון, זה נשמע כמו בשורה גדולה. תודה !

שלום רז, היה הרבה באז סביב התוסף, אבל המחקרים לא כל כך משכנעים, ואין מספיק שנים של התערבות. בשל פערי העלות, לא הייתי ממהרת לשנות. בברכה,דנה

28/09/2023 | 09:32 | מאת: אורי

אם כבר דנה ענתה, אשתף ששאלתי את אותה שאלה מומחית לבריאות העצם שמטפלת בי באחד מבתי החולים בארץ (ד"ר שרי טל). היא אמרה לי חד משמעית שחבל על הכסף ולהשאר עם סידן רגיל.

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר