תוצאה אופטימלית -מהי?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/09/2023 | 10:36 | מאת: עדן

שלום דנה יש לי שאלה טווח הגלוקוז התקין הוא בין 75-100 אני כרגע בעיצומו של תהליך לאיזון הסוכר בדם. באיזה תוצאה בצום אחרי 8 שעות אני יכולה לדעת שהסוכר שלי מאוזן וטוב ואפשר להרגע? 75 ו-100 הם הקצוות. זה אומר ש90-91 אחרי 8 שעות צום זה עוד גבול עליון או שזו תוצאה מספקת? מה היא תוצאה שבה אפשר להרגע (אני שם בצד את a1c וכו' שהם מאוד חשובים אבל אשמח אם תתייחסי רק לבוקר)

שלןום עדן, מדובר במספר יחסי. אם תמיד היית 100 וירדת לכיוון 90 זה שיפור, אם תמיד היית יותר 75 אז 90 זה גבוה. הכל ביחס לבדיקות בעבר. בברכה, דנה

07/09/2023 | 17:12 | מאת: עדן

אכן. היית לכיוון 100 וירדתי ל90. השאלה היא האם עליי לבצע עוד שינויים ולהחמיר את הדיאטה על מנת לרדת לפחות מ-90, או שאפשר ל"הרגע" ולהסתפק ב90 בצום. אני פשוט רוצה להיות במצב אידיאלי. זה יצרוך ממני עוד עבודה קשה לכן חשוב לי לדעת אם זה בכלל קריטי לרדת מ-90 ל-80 או ש90 גם מצויין

שלום עדן, סוכר בצום הוא לא מדד שעומד לבדו. יש לבדוק מה קורה אחרי ארוחות, A1C ועוד מדדים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר