מהי הדרך הבטוחה להפשיר בשר?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

02/09/2023 | 10:20 | מאת: דנה

אני בהריון. אתמול קניתי בשר אותו הקפאתי. האם עדיף להעבער למקרר שיופשר שם או לשים בתנור בתכנית הפשרה?

שלום דנה, כל עוד מהפשרה זה עובר להכנה, ולא יושב בחוץ, אין בעיה. בברכה,דנה

02/09/2023 | 18:12 | מאת: דנה

בהמשך לשאלתי הוצאתי את הבשר מהמקפיא על הבוקר והעברתי למקרר. הוא עדיין לא הופשר. האם ניתן לתת לו להיות במקרר כל הלילה ולהכין למחרת או שעדיף אותו יום? (מציינת שאני בהריון)

שלום דנה, איני מומחית לתחום תברואת מזון. אבל כל עוד נשמר ב- 4 מעלות, לא אמורה להיות בעיה. רצוי להכינו קרוב יותר לזמן ההפשרה, וניתן להפשיר בתוכנית מיוחדת בתנור ואז לבשל. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר