קימה ובדיקות גלוקוז.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/08/2023 | 16:24 | מאת: שמעון

שלום רב. אני בפיקוח של טרום סוכרת ושמתי לב שבבדיקות ביתיות בבוקר יש שינויים בפערי זמנים קטנים. כשאני קם ומיד בודק יוצא לי בין 5 ל-10 מדד סוכר גבוה יותר מאשר אם אני מודד עשר דקות או רבע שעה מהקימה. על מה להסתמך? על בדיקה מיד לאחר הקימה או בדיקה רבע שעה לאחר הקימה? שאלה נוספת היא האם צחצוח שיניים עשוי להשפיע על בדיקות סוכר? תודה על פועלך

שלום שמעון, חשוב לשטוף ידיים במים לפני בדיקת סוכר. אין צורך למדוד ישר כשקמים, אלא לפני ארוחה. צחצוח שיניים לא משפיע. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר