סידן - מגביר סכוי להתקף לב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

19/08/2023 | 17:07 | מאת: עדנה

שאלה נוספת : בת 84 הפרעות בקצב הלב כ 7שנים לוקחת רבע כדור ניאובלוק וב'ה לא עלה המינון. גם אוסטפורוזיס.קראתי שמחקרים מראים שלקיחת סידן מגבירה הסכוי להתקף לב \לשבץ. חו'ח. לוקחת כבר שנים כל ערב כדור סידן ושואלת: האם כדאי לקחת אחת ליומיים ולא כל ערב? (אוכלת גבינה יוגורט חלב קצת.) תודה

שלום עדנה, אין שום סיכון בנטילת כדור אחד של 600 מ"ג ליממה. המחקרים האלו הינם אפידמיולוגיים ולא התערבותיים, ואין מניעה מלקחת תוסף במינון הנכן והמותאם לך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר