ארוחת צהריים קבועה זה בעייתי?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/08/2023 | 12:17 | מאת: ליאורה

היי עקב בדיקות דם לא תקינות, הוכן לי תפריט תזונה. לארוחת צהריים ניתנו לי אופציות של: קינואה/פסטה/אורז בסמטי/עדשים עם חזה עוף/בשר רזה וכו'. מבין האופציות אני הכי מסתדרת עם פסטה וחזה עוף, לא אוהבת את שאר הדברים (פעם הייתי חיה על ג'אנק פוד ובגלל זה כמויות הסוכר בדם כנראה) האם ישנה בעיה לאכול כל ארוחת צהריים מנת פסטה בינונית עשויה מקמח דורום עם חתיכות חזה עוף על הפלנצ'ה? המטרה היא איזון סוכר בעיקר שאלה נוספת אם אפשר היא האם לאכול פסטה בלי רסק עגבניות או שהרסק עגבניות לא כ"כ מזיק? תודה רבה וסופש נעים.

שלום ליאורה, ראשית, ממליצה לחזור למי שנתן לך את התפריט ולבקש התאמה לתזונה שאת רגילה אליה. אין בעיה עם פסטה ועוף, עם או בלי רסק עגבניות, אבל הרעיון של איזון התזונה אינו מתחיל ונגמר בתפריט, אלא בתהליכים לשינוי. חזרי לתזונאי.ת שלך. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר