שאלה שמעניינת אותי-תחושת רעב וגלוקוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

15/08/2023 | 00:05 | מאת: ניר

דנה שלום ותודה. יש לי שאלה שמעניינת אותי. אני יודע מהגוף שלי וממה שאני מבין זה אמור להיות ככה אצל כולם- כשאני רעב זה בעצם אומר שהסוכר בדם שלי נמוך(במקרה שלי זה באמת נכון ומוכח לפי בדיקות במד סוכר). עכשיו השאלה שלי היא כזאת-כשאני אוכל פחמימות מלאות אני שבע לאורך יותר זמן ואילו שאני אוכל פחמימות ריקות אני רעב בד"כ אחרי שעתיים שלוש. אז מה יוצא? שבגלל שתחושת הרעב שלי מגיעה מהר יותר אחרי פחמימות פחות בריאות.. הבדיקות סוכר שלי אחרי שעתיים יותר טובות בארוחות כאלו בגלל שהרעב מגיע יותר מהר והסוכר יורד. אז למה בעצם אומרים שפחמימות מלאות יותר לכמות סוכר אחרי שעתיים?

15/08/2023 | 00:06 | מאת: מאור

תיקון לשורה אחרונה: טובות יותר** לכמות סוכר אחרי שעתיים

שלום ניר, לא בטוחה שהבנתי לגמרי את השאלה, אבל הנחת היסוד שלך שאנחנו רעבים בגלל ירידה בסוכר מיסודה אינה נכונה. יש הרבה סיבות לתחושת רעב. גם אנשים עם סוכר גבוה מרגישים רעב. הסיבה שיכולה להשפיע על תחושת רעב ושובע היא הפרשת הורמונים מסויממים, כולל אינסולין. בעיקרון תרומה לתחושת רעב משמעותית דווקא מגיעה מאכילת שומן וחלבון,יותר מפחמימות מכל הסוגים.מורכבות הפחמימות היא לא התורם היחיד, יש שם גם נושא סיבים ואיזו ארוחה באופן כללי אכלת. השאלה מורכבת- התשובה יותר, וגם מאוד אינדיבידואלית. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר