ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

11/08/2023 | 01:19 | מאת: יאיר

אני בן 22 בעודף משקל, 1.72 75 קג הכי נמוך ששקלתי היה 65 ולשם רוצה להגיע. יש עודפי שומן בעיקר באגן אך גם בפנים לכן חשוב לי לרדת. אני מתחיל לימודים עוד חודשיים ועד אז עם הרבה זמן חופשי. בזמן הזה אני רוצה לקנות הרגלים בריאים שיעזרו לי לא רק לרדת אלא גם להישאר עם המשקל אחרי ולהמשיך באורח חיים בריא. אמנם זה לא תואם אבל זה המצב, כן מאוד חשוב לי מבחינת מראה חיצוני לרדת את רוב מ 10 קילו שיש לי בחודשיים האלה ואני יודע שזה משימה לא פשוטה. רציתי לשאול אם תזונה נכונה המכוונת לירידה במשקל יכולה לגרום לירידות כאלה גדולות אם אשלב איתה מעבר מאפס פעילות גופנית מאומצת לפעילות יומיומית שכוללת אירובי וגם כוח. התכנון שלי הוא לחזור לרוץ, לשחק טניס וגם להתחיל באימוני כוח שאפשר לעשות בבית. הגנטיקה שלי לא טובה בכלל. בעצם השאלה עד כמה פעילות גופנית יכולה להאיץ ירידה במשקל ואם יש הבדל גדול בין אם אעשה אימון ארבע פעמים בשבוע לבין אם אעשה פעילות כל יום.

שלום יאיר, התגובה לירידה במשקל בעקבות שינוי כזה או אחר משתנה מאדם לאדם, ולכן לא יכולה לחזות מה יקרה אצלך. ברור שפעילות גופנית יכולה מאוד לעזור, בעיקר בשינוי הרכב הגוף ומבנה, אבל זה לוקח יותר מחודשיים לרוב. פנית אלי כבר בעבר בנושא, אני חוושבת שנכון לפנות לתזונאי.ת ספורט שיוכלו להתאים לך את התהליך הנכון ביותר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר