מינונים של מנות חלבון?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/08/2023 | 22:34 | מאת: נתן

שלום, תוספי חלבון מגיעים בדרך כלל במינונים של כ20-30 גרם חלבון למנה. מדוע דווקא מינונים אלו כל כך נפוצים? והאם זה לא בריא לקחת יותר בבת אחת? אם למשל אקח מנה כפולה- כ60 גרם חלבון בבת אחת, האם זה לא מומלץ? ומה בנוגע למגבלה של כמה גרם הגוף מסוגל לספוג? תודה

שלום נתן, מחקרים מראים כי זאת מנה מומלצת לבניית שריר בנוכחות פעילות. מדובר בעיקר במחקרי ספורט. על פניו, אין סיבה לקחת כל כך הרבה חלבון. מספיק לנו מה שאנחנו מקבלים בתזונה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר