טונה שימורים האם זה מזון מעובד ולא מו לץ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

06/08/2023 | 14:01 | מאת: עידו

ראיתי שציינת שטונה שימורים זה אוכל מתועש. בפועל יש טונה עם כמות נתרן של 180מג . אין משהו אחר חוץ מטונה ומלח. אז מה הבעיה בזה? טופו לדוגמא תהליך ההפקה שלו יותר מורכב ויותר מתועש אז הוא נחשב אולטרא מעובד?

שלום עידו, כל מזון משומר הוא מזון מעובד. רמת העיבוד משתנה כמובן בחומרתה, אבל לעומת טונה טריה , זה מוגדר מזון מעובד. ונכון- גם טופו הוא מזון מעובד בדרגה מסויימת, אבל לא כמו משקה סויה או ממרחי סויה למיניהם. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר