האם אפונה גינה נחשבת לירק או פחממה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

05/08/2023 | 21:57 | מאת: יפית

האחות סכרת הפחידה אותי מאפונה ואז היא התכוונה לאפונה יבשה שעושים מרק. ושכחתי לשאול אותה מה עם אפונת גינה. אז אני שואלת כאן אפונת גינה אפשר לאכול כירק ללא הגבלה?

שלום יפית, אפונה יבשה, אפונת גינה או בשמה אפונה ירוקה זאת אותה אפונה. זה הפולים בתרמיל. יש בה פחמימות וצריך להתייחס אליה בחישוב פחמימות. אפונת גינה זו אפונה ירוקה למעשה טריה ולא מיובשת, ויש בה פחמימות. אפשר לאכול במידה.יש לקבל המלצות תזוניות מתזונאי.ת סוכרת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר