ברזל נמוך קבוע ותוספים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

27/07/2023 | 19:13 | מאת: ריקי

היי, אני בת 40 לפי 6 שנים עברתי ניתוח מעקף-קיבה. משק הויטמינים תקין פרט לברזל (שתמיד היה די נמוך). אני לוקחת כבר כשנה במצטבר ביום 52 מ"ג של ברזל (מולטי ויטמין המכיל 18 מ"ג + תוסף המכיל 36 מ"ג ברזל). בעקבות נטילת התוסף - ההמוגלובין הגיע לרמה תקינה של 12.6 אבל הברזל עדיין ירוד- ערך של 47.5 כאשר המינימום לפי טווח המעבדה הוא 50. האם עליי לתגבר בעוד ברזל ממקור חיצוני דרך קבע או פשוט להמשיך עם ה-52 מ"ג שאני לוקחת? אגב, אפשר לקחת תוספת של ברזל בסירופ? כי בכדור שקיבלתי בעבר מרופאת המשפחה סבלתי מאוד מכאבי בטן חזקים,שלשולים וכו' ולא יכלתי להמשיך אותו.

שלום ריקי, בעיקרון כדאי לתקן עוד קצת, אבל בהנחה שאת עדיין מקבלת מחזור חודשי, ואם כן, אזי זה סביר להיות ברמה הנמוכה יותר, ואצלך זה ממש מעט מתחת לנורמה. פשוט לוודא שהרמה לא יורדת. יש ברזל בטיפות שמיועד בעיקר לילדים, אבל החומר הפעיל זהה, ותצטרכי לקחת הרבה טיפות כדי להגיע למינון. יש גם תוספים למבוגרים בצורת נוזל, אבל כמות הברזל בהם נמוכה. הוועצי עם רוקח.ת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר