6 ארוחות מול 3 ארוחות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

17/07/2023 | 15:49 | מאת: עינת

היי אני לא כ"כ מבינה את עניין ה5-6 ארוחות ביום. לשים בצד את עניין האינדיבידואליות וההתאמה האישית לכל אדם, שזה מובן וכו'. האם לא נכון יהיה לומר שכשאוכלים 3 ארוחות ביום בלבד, רמות האינסולין לא נשארות על "מתח גבוה" כמו שאוכלים כל 3 שעות במהלך היום? האינסולין, הלבלב.. אין להם מנוחה. מה דעתך בעניין דוקטור? האם עדיף לאכול בוקר צהריים וערב אולי בכמות טיפה יותר גדולה, מאשר לחלק את היום ל-3 ארוחות גדולות ו3 קטנות? אני שואלת באופן כללי ומופשט לבן אדם ש2 האופציות לא מזיקות לי בריאותית

שלום עינת, אין המלצות חותכות לאף אחת מהשיטות, בייחוד לא לאור מחקרים חדשים בנושא צום לסירוגין. זה מאוד אינדיבידואלי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר