התכווצויות באצבעות כף הרגל לאחר צריכת אגוזי מלך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

13/07/2023 | 09:35 | מאת: שוש

שלום, אני סובלת מהתכווצויות של אצבעות כפות הרגליים כתוצאה מאכילת אגוזי מלך, שקדים וסוגי אגוזים נוספים. הדבר דווקא לא קורה לאחר צריכת אגוז ברזיל אחד ליום, בוטנים וקשיו. ההסבר המקובל להתכווצויות כאלו הוא שמדובר במחסור במגנזיום ולכן יש לצרוך יותר אגוזי מלך, למשל. אולם אצלי הבעיה הפוכה: צריכת אגוזי מלך ואחרים שהזכרתי דווקא גורמת להתכווצויות הללו. מה יכולה להיות הסיבה לכך, מבחינת המרכיבים של אגוזים אלו?

שלום שוש, אני לא מכירה את התופעה, ולכן לא יכולה לענות עליה. פני לרופא.ת המשפחה עם שאלה זו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר