ארוחה אחרי אימון וסוכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

12/07/2023 | 15:42 | מאת: זיו

שלום לך. אני עוסק בפיתוח גוף (הרמת משקולות וכו') ולאחרונה גיליתי שאני טרום סוכרתי. פיתוח הגוף דורש להיות במאזן קלורי חיובי ויש גבול גם נפשי וגם פיזי לכמות חלבון ושומנים שאני יכול לצרוך על מנת לצרןך מספיק קלוריות. האם זה נכון לחשוב שבארוחה שמיד לאחר אימון כוח אנאירובי, אפשר יהיה לאכול ארוחה כמו פסטה עם כמות פחמימות גדולה יחסית (מעל 30 גרם פחמימה.. בסביבות 50), כי אחרי אימון השרירים "צמאים" לסוכר ובעצם לא נדרשים הרבה מאמצים לגוף לעכל את הסוכר. אפשר לנהוג ככה? ולאכול ארוחה כבדה בסמוך לאימון או שבגלל שאני טרום סוכרתי זה אסור ומכביד על הגוף?

שלום זיו, תזונת ספורט אינה תחום ההתמחות שלי, ועל כן ממליצה לפנות לתזונאי.ת שכן. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר