פחמימה פשוטה לארוחת לילה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/07/2023 | 12:09 | מאת: נועם

שלום ותודה מראש פחמימה פשוטה ידועה שמעלה את הסוכר ויורדת מהר, ואילו בפחמימה מורכבת הסוכר עולה יותר לאט. שמתי לב (פעמים אחדות אומנם בנתיים של ניסיון) שאכילת לחם אחיד רגיל בלילה נותנת לי תוצאת סוכר נמוכה יותר בבוקר מאשר אכילת לחם מלא. שכחתי לציין שהגוף שלי נוטה להעלות את רמות הסוכר בבוקר לאחר צום. אז.... האם זה פתרון סביר/הגיוני לאכול פחמימה ריקה לפני השינה או שמדובר בשגיאה?

שלום נועם, אין חוקים מתמטיים בתזונה. כל גוף מגיב אחרת.לפעמים מה שעובד לך לא יעבוד לאחר. אפשר לנסות עוד פתרונות, עד הגעה לתפרון. עשה זאת בליווי תזונאי.ת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר