ירקות ירוקים יתרון או חסרון לבריאות?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

01/07/2023 | 11:37 | מאת: שוש

שלום, אני מבינה את הצורך הבריאותי באכילת "ירוקים" כמו תרד, קייל, פטרוזיליה ועוד. אך האם מצד שני, הם גורמים לסיכון לאבנים בכליות למשל. אני שואלת, 1. מהי דרך המלך שתאפשר לצרוך את אותם פריטים בדרך שבה נפיק מהם את התועלת ומצד שני לא נסכן את בריאותינו 2. מהי הדרך הנכונה לעשות זאת (בישול, בלנדר, חי)?

שלום שוש, ירקות ירוקים לא גורמים לאבני כליה. לאדם ישנה נטיה לאבני כליה, וזה עלול להחמיר עם צריכת מזונות מסויימים במינון גבוה. בעיקרון הפתרון להמנעות מאבני כליה היא בעיקר שתיה מספקת ואכילה מאוזנת, גם של ירוקים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר