רמת גלוקוז אופטימלית לגוף במהלך היום

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/06/2023 | 16:53 | מאת: דיקלה

דנה שלום ותודה מראש התחלתי השבוע לעקוב אחרי רמות הסוכר שלי אחרי בדיקה חד פעמית (הראשונה שעשיתי בחיי) שטיפל'ה הייתה קצת לא בנורמה. מאז קצת נלחצתי אז אחותי הלוותה לי את המד סוכר שלה לשבוע. בשבוע הזה דקרתי את עצמי לעיתים קרובות.. ושמתי לב שברוב שעות היום שבין הארוחות הגוף שלי על 100 סוכר.. כלומר הגוף שלי נמצא בממוצע על 100 במכשיר. זו הרמה הממוצעת הסבירה? מהי הרמה הנורמטיבית לאדם בריא?

שלום דיקלה, בעיקרון הרמות תלויות בארוחה ובסוג הארוחה, וכמה שעות את בצום או לא. מדידה תקינה עושים מול רישום ארוחות, כמה זמן נלקח אחרי ארוחה וכדומה. בעיקרון מודדים בצום ושעתים אחרי ארוחה, אין משמעות למדוד כל הזמן, אלא אם כן את סוכרתית על אינסולין. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר