אכילת אגוזי מלך באופן יומי-שאלה על כמות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/06/2023 | 12:41 | מאת: שי

ד"ר האם יש בעיה לאכול כמות של 20-30 אגוזי מלך ביום? הכוונה ליחידות ולא לגרמים. האם זה הרבה מידי? יש בהם איזשה חומר שמזיק לגוף אם צורכים כמות כזו באופן יומיומי? (למשל לגרום לכבד שומני או משהו בסגנון) האכילה שלהם עוזרת לי לשבוע, וגם אני מעדיף לאכול אותם מאשר מאכלים אחרים עתירי סוכר ופחמימות. מבחינה קלורית אין לי שום בעיה עם משקל כך שלמרות שיש להם משקל קלורי גדול.. לא פה הבעיה או השאלה. מדובר על אגוזי מלך לא קלויים.. מה דעתך?

שלום שי, על פניו, איני רואה בעיה בזה באופן כללי, כי באמת אין פה בעיית משקל או כל בעיה רפואית אחרת. הבעיה- שאין לנו מספיק מידע על צריכה מסוג זה, כי רוב האנשים לא אוכלים כל כך הרבה, אבל לא ידוע לי על רעילות כלשהי. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר